top of page
markus-winkler-aId-xYRTlEc-unsplash.jpg

HAPPINEZ
DOOR LINDA VAN DE PAVOORDT

Wakker het vuur in jezelf aan - nummer 8 | december 2022

Sprankelende ogen, een open houding, prettige energie: als je leeft vanuit passie, straal je dat uit. Soms is het alsof die innerlijke vlam even gedoofd is. Wat kun je dan doen om het vuur terug te vinden?

TEDX AMSTERDAM FOR WOMEN
TALENT NIGHT FINALIST

Female selfishness will save the world - 30/09/2022

Met deze video pitch ging ik naar de finale van Talent Night van TEDx Amsterdam for Women. Ik stond naast 9 andere finalisten, gekozen uit totaal 80+ aanmeldingen. Mijn boodschap tijdens de finale op 30 september 2022: "This fourth feministisc wave I want us ladies to sit back and chill. Especially the women of colour who are the driving force behind every great movement. This time no protests or marches. We followed the rules, we bend the rules, we broke the rules. What if I told you that in this fourth wave we can play by our own rules?" 

Talent Night finalist

MARIE CLAIRE

DOOR MARISKA VERMEULEN

Het beste uit twee werelden - 15/06/2022

"Heel wat vrouwen die in Nederland zijn 
opgegroeid, leven ook in de cultuur die ze van hun ouders hebben meegekregen. Een enorme verrijking, vinden Odyl, 
Raisa en Kristyna, al was het soms een zoektocht om uit te vinden wie ze zelf zijn."

Screenshot_20220623-223818_Office.jpg

GRAZIA

DOOR MARISKA VERMEULEN

Zet je beste beentje voor - 13/04/2022

"Tijdens de lockdowns trok zo ongeveer iedereen de wandelschoenen aan. Maar sommige vrouwen gaan heel wat stappen verder en vertrekken in hun uppie voor een wekenlange tocht à la Reese Witherspoon in Wild. En dan leer je jezelf héél goed kennen..."

Screenshot_20220623-224856_Office.jpg

PODCAST TOPMOEDERS

MET CHARISSA PROMESS

Aflevering #9: Leg mom guilt naast je neer met Odyl Rozendaal (psycholoog/coach voor biculturele vrouwen) - 19/06/2022

"Hoe ga je om met mom guilt? Wat is de daadwerkelijke impact van slaaptekort, op jezelf en op je werk? En een duik in de psyche van moeders (van kleur). Een propvolle aflevering met psycholoog/coach Odyl Rozendaal."

Screenshot_20220619-115322_Instagram.jpg

PODCAST VOOR PSYCHOLOGEN

MET KARIN VAN MAURIK

Aflevering 4: Odyl Rozendaal - over diversiteit, nieuwsgierigheid en kwetsbaarheid - 27/05/2021

"In deze aflevering ga ik in gesprek met mijn eerste gast: Odyl Rozendaal. Odyl werkt enerzijds al GZ-psycholoog binnen de GGZ en anderzijds als Coach of Colour binnen haar onderneming FEM Journey. Binnen FEM Journey begeleidt ze vrouwen die worstelen met een 1/4 life crisis. Dit doet zij op een hele eigen manier waar ze je in de podcast meer over vertelt."

podcast-voor-psychologen-karin-van-maurik-Vhtp6ygv0ji-FCy-bUls83D.1400x1400.jpg

DAILY DAISY PODCAST

MET DAISY DA VEIGA

Aflevering 66. Wees eerlijk en Claim wat je wilt met Odyl Rozendaal - 17/09/2021

"Odyl Rozendaal is moeder, GZ-Psycholoog en runt een coachpraktijk genaamd FEM journey. Ze biedt coaching aan vrouwen die zichzelf willen zijn, maar dat niet durven uit angst voor negatieve reacties uit hun omgeving. Met als gevolg frustratie en ontevredenheid. Wat is nou de #1 angst waardoor we soms niet durven te doen of zijn wat we willen? Als coach of colour heeft Odyl zelf ook een prachtige en inspirerende reis afgelegd om tot het punt te komen waar ze nu staat."

DDP.jpg

STICHTING OUT OF THE BOX TV

MET RHEYNA WIJSMAN

Mentale gezondheid bij gekleurde Nederlanders - 11/10/2021

"In deze aflevering zien jullie Rheyna Wijsman de presentatie doen. Zij is zelf nabestaande van #suïcide en vertelt dat zij hierdoor veel interesse heeft in hoe we met elkaar praten over de mentale gezondheid. In deze eerste aflevering doet zij dit dan ook, en niet met de minste! Maar liefst twee psychologen namen bij haar plaats op de wel bekende bank van Stichting Out of the Box TV; Odyl Rozendaal en Consuela Esseboom."

Stichting Out of the Box Odyl

DE TELEGRAAF

DOOR MAROUSCHA VAN DE GROEP

Hoe we omgaan met de zoveelste lockdown. Experts geven tips - 21/12/2021

"Lockdown na lockdown; versoepelen, verscherpen, een complimentje voor ons goede gedrag gevolgd door een tik op de vingers wanneer de besmettingscijfers weer oplopen. En nu de omicronvariant die alle alarmbellen weer doet afgaan. „We leven van persconferentie naar persconferentie”, stelt therapeut Nadine Carter. En dat drukt zwaar op ons gemoed. Toch gloort er altijd hoop, leggen experts uit."

Screenshot_20220623-223952_Office.jpg

DE TELEGRAAF

DOOR MAROUSCHA VAN DE GROEP

Zomer iets minder heet

Experts: wees creatief, vermaak jezelf en verwacht niet te veel - 29/07/2021

„Alles wijst erop dat we op weg zijn naar een mooie zomer.” Met die hoopvolle woorden werden we begin mei door demissionair premier Mark Rutte lekker gemaakt voor een zomer vol vertier. Inmiddels zijn we ongeveer halverwege en is van die ’slutty summer of love’ weinig meer over. Hoe maken we er toch een mooie tweede helft van de zomer van?

De Telegraaf Odyl

RBM MEDIA

DOOR RUBEN. E. MONKAU

In de spotlight - 07-12-2021

"Ik geloof dat ik de beste persoon ben voor deze doelgroep, vanwege mijn achtergrond én mijn expertise als GZ-psycholoog. Tevens krijgen bi-culturele vrouwen structureel minder kansen door racisme en is de kans op mentale problemen vanwege dagelijkse microagressies groter. Deze vrouwen hoeven niet in hun eentje te struggelen, maar vinden het vaak moeilijk om de juiste coach te vinden. Coaching door een vrouw die op hen lijkt biedt (h)erkenning en perspectief."

Screenshot_20220623-225443_Chrome.jpg

FEM JOURNEY

MET ODYL ROZENDAAL

i am FEM - interview met Jennifer Tosch - 14/09/2021

Als onderdeel van de campagne "i am FEM" een interessant interview met Jennifer Tosch. Er komen bijzondere onderwerpen voorbij, zoals identiteit, biculturaliteit, kwetsbaarheid & kracht. Luister naar deze ‘time traveller‘ hoe zij haar eigen story omarmt door dicht bij zichzelf te blijven. In 2013 richtte Jennifer Tosch Black Heritage Tours op. Ze is mede-oprichter van de Sites of Memory Foundation en lid van het Mapping Slavery Project.

Odyl-Jennfer Tosch.png
bottom of page