top of page

FEM JOURNEY
IS ER VOOR JOU

Ben jij een bi-culturele vrouw en gesetteld met een partner, kinderen of een baan? Je hebt het gevoel dat je vast zit, terwijl je grote dromen en plannen hebt. Misschien reizen of emigreren. Eindelijk een leukere baan met meer salaris. Een lieve partner of meer quality time met je loved ones. En het allerbelangrijkste: jezelf weer op nummer 1 plaatsen. Dagelijks deal je met de microagressies van collega's en je familie leunt altijd op je. Het liefste hou je iedereen tevreden. Het gevolg is dat je jouw eigenheid en je verlangens wegstopt. Daarbij hoor je steeds die kritische stem in je hoofd die zegt dat het nog beter en perfecter moet. Vermoeiend, letterlijk...

Honestly, het wordt erger als je hier niets aan doet. 100%. Dan raak je depressief of krijg je een burn-out.

Het wordt steeds moeilijker om te genieten van je kinderen, je partner of je leuke vriendinnengroep. Het is ook niet hun taak om je gelukkig te maken. Maar je hebt zelf geen idee hoe jouw eigen geluk te creëren! Niet zo lang jij niet jezelf en je geluk op nummer 1 plaatst. Niet zo lang jij anderen blijft pleasen en de lat onrealistisch hoog legt. Als jij NU niets aan deze frustratie doet, dan kijk je na twintig of dertig jaar vol spijt terug op je leven en denkt dan "had ik maar..." Wist je dat mensen meer spijt hebben van de dingen die ze NIET hebben gedaan? Want je weet dan nooit wat voor moois het zou kunnen opleveren. Maar nu zit je vast.

kevin-turcios-7qT9A9QzcUA-unsplash.jpg

ANGST & SCHULDGEVOEL

"Wat zullen ze wel niet van me denken als ik meer van mezelf laat zien? Straks val ik door de mand"

Je voelt druk om te voldoen aan de verwachtingen vanuit je omgeving, maar je bent zelf je grootste criticus. Met je perfectionistische gedrag probeer je afwijzing te voorkomen. Ondanks dat je constant aan het pleasen bent, voel je je toch regelmatig schuldig. Het lijkt nooit genoeg, je schiet tekort.

chalis007-8mZdmmAUCHw-unsplash.jpg

DIT IS GEEN DIPJE

"Eigenlijk duurt deze fase al een aantal jaren. Het is steeds moeilijker om te doen alsof ik blij ben met mijn leven"

Eenmaal als je in bed ligt, begint het piekeren. Alles wat je de volgende dag moet doen komt voorbij, van to-do-lists tot aan zorgen over werk, je kinderen en de toekomst. "Het leven vliegt voorbij en ik wil genieten maar weet niet hoe". "Ik ben mezelf kwijt". Je DENKT regelmatig dat dit een fase is, een dipje waar je weer uitkomt. Maar na een tijdje voel je de frustratie en benauwdheid weer opkomen. Diep van binnen WEET je: dit is géén fase of dipje.

jakayla-toney-IOzxlckT5HI-unsplash.jpg

ONTEVREDEN & MOE

"Ik mag niet klagen en moet tevreden zijn met wat ik wel heb! ...Alleen voel ik me zo leeg en moe"

Je overtuigt jezelf waarom je gelukkig zou MOETEN zijn, want er zijn genoeg vrouwen die het erger hebben getroffen. Maar eigenlijk ben je aan het settelen. Huisje, boompje, beestje is vaak vermoeiend en saai. En je werk geeft niet meer zoveel voldoening als voorheen. Dit is nou eenmaal hoe een volwassen leven eruit ziet, met verplichtingen en opofferingen. Tot aan de dood.

photo-1530797195762-6e542a0f1843.jpg

JA, JE VERSPILT JE TIJD

"Ik ben vaak bang om de boot te missen. Dat ik te schijterig ben om een stap te zetten, om eens gek te doen"

Je bent als de dood dat je de rest van je leven blijft hangen in een shitty situatie. Om kansen te missen en de tijd tikt door. Je hebt veel twijfels, maar geen oplossingen. Je hebt geen perspectief en voelt je opgesloten, somber en prikkelbaar. Dus blijf je (vast) in je huidige situatie, want hulp vragen doe je liever niet.

Maar dit hoeft niet zo te blijven!

Wil je meer informatie over coaching? Neem vandaag nog contact met me op of bekijk het coachingstraject.

bottom of page